Cum se va face marketing online / digital în 2018?

A fost lansată ediția cu numărul 5 a studiului Trenduri DOT ro marketing online / digital – cel mai important studiu de specialitate pe tema tendințelor din marketingul online / digital din România.

Participarea în cadrul studiului îți oferă acces la un simulator split buget 100,000 euro în marketing digital, acces la o lista de peste 57 de practici /tactici de marketing online / digital și acces la o lista de peste 45 de obiective de marketing online / digital.

Poți participa aici.

 

Autor: SAMUEL Caraliu-Durlea

Mă bucur că am reușit vreo 10 ani la rând să mă concentrez doar în jurul conținutului digital: să-l înțeleg, să-i înțeleg aplicabilitățile, utilitățile, vulnerabilitățile și puterea. Fac tot felul de chestii la agenția de content Mediawrite

8 comentarii la „Cum se va face marketing online / digital în 2018?”

  1. 16% dintr-un buget de marketing anual de 100.000 euro sa mearga catre cpc ti se pare ok?
   Adica, hai sa fim seriosi, rezultatul pe 2017 nu mi se pare relevant.
   achizitia de publicitate cpc consuma anual mult peste jumate.
   nu stiu ce ti se pare interesant?
   aaa… ca nu mai apare intrarea in social media sau social media engagement e o alta treaba.
   cred ca ar fi mult mai relevant daca s-ar filtra datele in functie de tip business, in functie de ce fel de persoana completeaza formularul – manager, om de social media, secretara, etc.

   1. Salutare Arian,
    Astea sunt cifrele rezultate…
    Scuze de caps lock, am luat copy paste din pagina în care sunt prezentate detaliile:
    253 RESPONDENTI – 57,89 % BUSINESS OWNERI, 15,78% DIGITAL MARKETERI, 14,56% MARKETING MANAGERI, 10,52 SALES MANAGERI, 1,25 % ALTE FUNCTII – CU EXPERIENȚĂ MEDIE ÎN MARKETING ONLINE DE 4 ANI ȘI 3 LUNI
    Marketing afiliat 9% + CPC 16% se duc in 25% din buget pe zona de media. Nu am rezultatele la indemana, dar mai exista si un 10 % alocat campaniilor de cpm si astfel se fac undeva la 35% buget de publicitate online, ceea ce se apropie de ceea ce ziceai tu ca jumatate din buget merge catre media/publicitate.

    E important de notat că majoritatea respondenților sunt business owneri.

   2. @2 Arian
    nu stiu de cati ani faci tu marketing online, dar eu am vazut de-a lungul timpului, in fiecare an, cum buzz words au captat atentia si bugetele de marketing.
    like gate way-urile si aplicatiile de facebook sunt un exemplu foarte bun in aceasta directie. au fost populare, acum nu mai sunt. intrarea in social media a fost o chestie populara, acum nu mai este.
    studiul asta scoate niste rezultate interesante pentru ca e un reminder cu privire la ce a fost popular si ce nu mai este. din trecut poti invata. face marketing digital de 7-8 ani si vad in rezultatele acestui studiu niste informatii relevante.
    si sa nu uitam de popularitatea remarketingului care a fost lansat prin 2010, care a evoluat de la an la an

    1. Marius. Pe bune…
     Am un business pe care l-am dus personal in mediul online. Am lucrat cu agentii unde a fost cazul, dar 16-35% din buget de marketing sa mearga catre publicitate online mi se pare putin.
     Noi dam 75% din buget in publicitate pe an, fara de care nu am putea sa existam si tu impreuna cu Samuel vreti sa ziceti ca marketing in online se face cu sub 35% publicitate?
     Mi se pare aberant… fara suparare.
     Apreciez studiul, informatia, dar ceva in rezultatele nu se leaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.